Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-ΕΔΕΣΣΑ: «ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ»

Δυσάρεστη έκπληξη έχει αποτελέσει η απάντηση του Υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του εθνικού δρόμου Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά-Έδεσσα.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

ΜΕ συχνές αναφορές στα ποιοτικά χαρακρηριστικά των δημοσκοπήσεων και την ορθή κρίση των πολιτών ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μκεδονίας Μάρκος Μπόλαρης

Περιοδεία, την Παρασκευή 8 Οκτώβρη,στη Πέλλα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντινίδης Θεοδόσης

            Περιοδεία, την Παρασκευή  8 Οκτώβρη, πραγματοποιεί στη Πέλλα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντινίδης Θεοδόσης συνοδευμένος από τον Υποψ. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ουγγρίνο Αλέκο και υποψ. Δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο Ν. ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ

Την έκπληξη στις Δημοτικές Εκλογές στον Δήμο Αλμωπίας κάνει ο Νίκος Ξενιτίδης, ο άνθρωπος που έχει κάνει πολλές δωρεές στην Αλμωπία. Παρά τα "χρονάκια" του αποφάσισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο Δημοτικό Συμβούλιο.Eτσι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πρόκειται να είναι υποψηφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές.

Διαμαρτυρία Νομάρχη για τη μη αποπληρωμή των οδηγών ταξί


Ο Νομάρχης Πέλλας κ. Μιχάλης Καραμάνης διαμαρτύρεται για τη μη αποπληρωμή των οδηγών ταξί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μεταφοράς των μαθητών του νομού.

Ο κ. Νομάρχης αναφέρει σχετικά στη δήλωσή του: «Ζούμε την απαράδεκτη κατάσταση να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αποπληρωμής των οδηγών ταξί, για τη μεταφορά μαθητών του νομού και οι υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου να μην εκδίδουν τα εντάλματα πληρωμής των δικαιούχων. Η υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου δεν υπάγεται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, αλλά στον Υπουργό Οικονομικών. Όπως όλος ο δημόσιο τομέας, οι υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου οφείλουν να ανταποκρίνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα στις υποθέσεις των πολιτών, ειδικά όταν η καθυστέρησή τους δημιουργεί σημαντικά κοινωνικά προβλήματα. Οι οδηγοί Ταξί επιβαρυνόμενοι το υψηλό κόστος μεταφοράς των μαθητών, οδηγούνται ουσιαστικά σε οικονομική «ασφυξία» όταν οι πληρωμές καθυστερούν τόσο πολύ και μάλιστα τη στιγμή που υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις. Απευθύνω έκκληση στον αρμόδιο Υπουργό και Προϊσταμένους της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου να ανταποκριθούν άμεσα στο συγκεκριμένο αίτημα, καθώς η κρίσιμη οικονομική κατάσταση της χώρας δε συνάδει με το γεγονός να υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα και να μη δίνονται άμεσα στους δικαιούχους». 

(3)