Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


                   
Με πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Έδεσσας συλλογικότητες από την Κοζάνη ,τη Φλώρινα, τα Γιαννιτσά και την Έδεσσα  όπως  και πού στη συνέχεια ενώθηκαν
στη σιδηροδρομική πορεία προς τη Θεσσαλονίκη με άλλες από τη Νάουσα και τη Βέροια, άνοιξε η αυλαία των  κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του σιδηρόδρομου το Σάββατο 19-3-2011.
Στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης έγινε θερμή υποδοχή από συλλογικότητες και κινήματα της Θεσσαλονίκης και σωματεία εργαζόμενων στον Ο.Σ.Ε.
Στην πολυπληθή. πολύχρωμη και δυναμική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού  Θεσσαλονίκης οι διαδηλωτές απαίτησαν την επαναλειτουργία των κομμένων δρομολογίων, όπως αυτά για τη Φλώρινα και την Κοζάνη , τη μείωση των εισιτηρίων των τρένων μετά από τις τελευταίες ληστρικές αυξήσεις ,τη σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το νομό Πέλλας μέσω Γιαννιτσών και τη διαφύλαξη του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του σιδηρόδρομου αλλά και των άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς.
Ακολούθησε εντυπωσιακή πορεία με συνθήματα και πανό προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης δια μέσου της Εγνατίας Οδού μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους όπου και έληξε η πρωτοφανής αυτή για τα ελληνικά δεδομένα κινητοποίηση.
Η επιτυχία των παραπάνω κινητοποιήσεων έρχεται να δικαιώσει τις αποφάσεις για την υπεράσπιση του σιδηρόδρομου και των κοινωνικών αγαθών ,που λήφθηκαν στη συνέλευση των συλλογικοτήτων που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας στις 26-2-2011 οπότε και προτάθηκε η διοργάνωση της «Σιδηροδρομική Πορείας» για τις 19-3-2011.
Αξίζει ακόμη να αναφερθεί σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν, η αναιτιολόγητη ακύρωση από πλευράς της διοίκησης της ΤΡΕΝΟΣΕ, συμφωνίας , που αρχικά είχε επιτευχθεί μεταξύ της εταιρίας και των συλλογικοτήτων για μίσθωση τρένου με σκοπό τη μεταφορά των συμμετεχόντων στη τρενοπορεία από τη Φλώρινα ως τη Θεσσαλονίκη ενώ λυπηρό ήταν και το γεγονός ότι κάποιοι τοπικοί «παράγοντες» φρόντισαν για τη μεταφορά των διαμαρτυρόμενων πολιτών της Άρνισσας με λεωφορεία του ΚΤΕΛ απ΄ευθείας στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να μην είναι παρόντες τόσο στις εκδηλώσεις της Έδεσσας όσο και στη «Σιδηροδρομική Πορεία».

 
       ΣΤΙΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ  ΟΙ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ø       ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)