Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κ. Μ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Ψήφισμα κατά πλειοψηφία εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στην τελευταία του συνεδρίαση σχετικά με τις περικοπές της κρατικής επιχορήγησης στα 13 προνοιακά ιδρύματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:....

«Τα προνοιακά ιδρύματα, εδώ και 30 χρόνια, λειτουργούν κατά κύριο λόγο με την κρατική επιχορήγηση. Τα 13 αυτά ιδρύματα βρίσκονται στη χειρότερη οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών, μετά τη σημαντική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης το 2010 και την καθυστέρηση της προκαταβολής για το 2011.
Τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία είναι δραματικά και το προσωπικό που στελεχώνει τα ιδρύματα αυτά (εκπαιδευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί κλπ) είναι απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες.
Η λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων γίνεται ως τώρα με την “εθελοντική” εργασία του εκπαιδευτικού και υποστηρικτικού προσωπικού, όπως επίσης και με χορηγίες σε λειτουργικά έξοδα. Εξαιτίας, όμως, της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, θα πρέπει να τονίσουμε πως οι χορηγίες συνεχώς μειώνονται, αλλά και δεν μπορούν οι χορηγοί και οι εργαζόμενοι να υποκαθιστούν το κράτος. Η εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας αυτών των ιδρυμάτων, δυστυχώς, συμβάλλει ελάχιστα στα έσοδά τους.
Λαμβάνοντας υπ’ όψη όλα αυτά, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ζητά άμεσα την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης, την κατανομή και την εκταμίευση χρημάτων, γιατί κινδυνεύει άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας των ιδρυμάτων αυτών που φιλοξενούν ΑΜΕΑ, εγκαταλελειμμένα, άπορα, ορφανά και παραμελημένα παιδιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)