Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Χαστούκι για τις λουτροπόλεις η περικοπή του Λουτρικού επιδόματος











Μείωση 60% με 70% εμφανίζουν οι επισκέψεις λουόμενων σε ελληνικές λουτροπόλεις εξαιτίας της περικοπής του λουτρικού επιδόματος. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου Αριδαίας και διευθύνοντας σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου Γεώργιος Κώτσος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας με τις νέες δημοτικές αρχές της περιοχής και τα στελέχη της λουτρόπολης του Λουτρακίου Αριδαίας (Πόζαρ).

Τα μέλη του Δ.Σ. στο πλαίσιο της διήμερης εξόρμησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου στη λουτρόπολη του Λουτρακίου περιηγηθήκαν στις εγκαταστάσεις της λουτρόπολης και συζήτησαν με τους υπευθύνους τα προβλήματα της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά την πάγια τακτική του, συνεδρίασε σε διευρυμένη συνεδρίαση στο ξενοδοχείο «Θερμές», με τη συμμετοχή και του νεοεκλεγέντα δημάρχου του Δήμου Αλμωπίας  Δημήτρη Μπίνου, και των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων Αριδαίας Γιάννη Σηφάκη και Ανδρέα Κόγιου, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου και διευθύνοντα συμβούλου της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου Γεώργιου Κώτσου και του προπονητή της άρσης βαρών Τέλη Λαμπρίδη.
Η νεοεκλεγείσα δημοτική πλειοψηφία  και μειοψηφία εμφανίστηκε συγκαταβατική και έτοιμη να συνεργαστεί προκειμένου να προχωρήσει η παραπέρα ανάπτυξη , παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν.
Από πλευράς συλλόγου συμμετείχαν  ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης ,ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Σιδηρόπουλος ,ο Γραμματέας Αχιλλέας Μεταλούλης ,ο Ταμίας Γεώργιος Πλαγάκος ,ο υπεύθυνος περιφερικού Τύπου και μέλος του Δ.Σ. Πέτρος Σαμάνδης και ο πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού Βασίλειος Μπαντής

Σημειώνεται, ότι ο Πανελληνίως Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας με επιστολή του προς την Υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη
στις 13 Ιουνίου 2014 έθετε το φλέγον ζήτημα, τονίζοντας,  ότι,  «χωρίς αυτό το επίδομα και με την οικονομική κρίση που υπάρχει  θα μαραζώσουν όλες σχεδόν οι λουτροπόλεις».

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας το Δ.Σ. εξέδωσε την εξής απόφαση:
1ον Ζητά να εφαρμοστεί άμεσα η πρωτοβάθμια περίθαλψη σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο Γεωργιάδη του 2014.
2ον Καλεί το Υπουργείο Τουρισμού να ασχοληθεί με το ζήτημα της αναγνώρισης των Ιαματικών Πηγών.
3ον Τον έλεγχο των λουτροπόλεων από τα όργανα του ΕΟΤ προκειμένου να τηρείται η νομοθεσία και να εναρμονιστούμε ως χώρα με την ευρωπαϊκή οδηγία.
4ον Ζητά από τα Υπουργεία Υγείας και Τουριστικής Ανάπτυξης να καλύψουν άμεσα με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό όσες λουτροπόλεις δεν διαθέτουν.

5ον Διαπίστωσε ότι πολλές λουτροπόλεις δεν επιθυμούν να εφαρμόσουν προγράμματα του θεραπευτικού τουρισμού όπως αυτό του ΟΓΑ για 15.000 αγρότες,   επικαλούμενές ότι αυτοί οι οργανισμοί αργούν να πληρώσουν.
Για το λόγο αυτό καλούν όλους τους οργανισμούς, να εξοφλούν άμεσα τις υποχρεώσεις τους προς τους οργανισμούς που συνεργάζονται.
6ον Προτείνει προς το δήμο Αλμωπίας και προς την εταιρία Λουτρά Λουτρακίου  Α.Ε. η εταιρία να αποκτήσει πολυμετοχική βάση με την συμμετοχή επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να υπάρχει ευρύτερο τοπικό ενδιαφέρον ια την παραπέρα ανάπτυξη αυτής της λουτρόπολης.
7ον Προτείνει στο δήμο Αλμωπίας την εκπόνηση μελέτης για μια σύγχρονη λουτρόπολη προκειμένου να διεκδικηθούν ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.
8ον Προτείνει να υπάρχει άμεση συνεργασία μεταξύ λουτρόπολης και μέσων ενημέρωσης της περιοχής για τη συνεχή προβολή της λουτρόπολης.
9ον Ζητά από το δήμο Αλμωπίας και τη διοίκηση της επιχείρησης το προσωπικό να προέρχεται από τουριστικές σχολές και ασφαλώς με γνώσεις ξένων γλωσσών.
10ον Τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ δήμου -λουτρόπολης με τον Πανελλήνιο Σύλλογο για την δημιουργία φιλοθερμαλιστικού συλλόγου στην περιοχή.


Η διοίκηση του Συλλόγου ευχαριστεί τους παρευρεθέντες για την ανταπόκρισή τους στη συνεδρίαση .
Ευχαριστεί θερμά και τον Γιώργο Κώτσο , ο οποίος  διέθεσε την αίθουσα του ξενοδοχείου του  thermes για την συνεδρίαση , καθώς και τον πλούσιο μπουφέ. Ευχαριστεί δε την διοίκηση της επιχείρησης των Λουτρών για την φιλοξενία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)