Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Γάτος πηδάει , γάτος σκούζει





Δημοσιεύουμε απάντηση σε δημοσίευμά μας . Η απάντηση επίσημα είναι ανώνυμη, αλλά εύκολα καταλαβαίνει κανείς από το ύφος και το περιεχόμενο , από πού προέρχεται . Την δημοσιεύουμε , όπως δημοσιεύουμε και δικές μας παρατηρήσεις :


Απάντηση στον προηγούμενο συμπολίτη για τα διαδικαστικά και κυρίως μία σύντομη ενημέρωση προς τον διαχειριστή του blog που οφείλει να ενημερώνει σφαιρικά και όχι αποσπασματικά.
Μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης να ζητάει οποιοδήποτε στοιχείο από δημόσια υπηρεσία εφόσον έχει έννομο συμφέρον.
Για να ζητήσει οτιδήποτε ο πολίτης κάνει γραπτή αίτηση και αποδεικνύει το έννομο συμφέρον του.
Η υπηρεσία απαντάει γραπτώς εντός τριάντα ημερών.
Σημείωση: δεν πάει ο πολίτης με τσαμπουκά συνοδεία δημοσιογράφων και δικηγόρων, να φωνάζει και να απειλεί. Ακόμα και αν είχαν εκπνεύσει οι τριάντα ημέρες, ακόμα και να μην του είχε απαντήσει η υπηρεσία, όφειλε να αναζητήσει το δίκιο του μέσω του συνηγόρου του πολίτη ή του συμπαραστάτη του δημότη που είναι εγκατεστημένος στο δημαρχείο ή ακόμα να απευθυνθεί στην περιφέρεια που εποπτεύει τους δήμους για να καταγγείλει τους υπαλλήλους που δεν του απάντησαν εντός της νόμιμης προθεσμίας.
Αν δεν έχουν εκπνεύσει οι τριάντα ημέρες εκτίθεστε με την τόση άμεσή σας ενημέρωση.
Αν δεν έχει πρόδηλο και προφανές έννομο συμφέρον ο πολίτης πάλι εκτίθεστε με τους χαρακτηρισμούς της ανάρτησης σας.
Προσέξτε πρωτίστως εσείς περισσότερο τα τερτίπια σας (τόσο ο μαινόμενος εργολάβος όσο και τα μέσα) και μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα.
Ο συγκεκριμένος μάλιστα πολλάκις και παλαιόθεν δεν είχε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τις υπηρεσίες όταν είχε σωρεία αναθέσεων.
Ας το συνηθίσει επιτέλους ότι κάθε δήμαρχος δουλεύει και επιλέγει τους δικούς του ανθρώπους.
Ελπίζω να αναρτηθεί το σχόλιο για την ίση φιλοξενία όλων των απόψεων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Aγαπητέ  ανώνυμε  ή ανώνυμη. Μόνο το ύφος της απάντησης δείχνει την νοοτροπία που διακατέχει ένα σύστημα γραφειοκρατίας και οιονεί αποποίησης ευθυνών . Το πνεύμα της απάντησης πραγματικά αναβιώνει τον τρόπο λειτουργίας , νοοτροπίας και αντίληψης στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου, στον κύκνειο κύκλο του.
Εκεί που σε κάθε ερώτηση της μείζονος αντιπολίτευσης( συνδυασμός Παράσχου Τσάνταλη),  η τότε πλειοψηφία (Σ. Τουφεγγόπουλου) τους παρέπεμπε στο έννομο συμφέρον και τους έστελνε πρώτα στον εισαγγελέα για να δίνει την σχετική εντολή ώστε να ενημερώνεται. Φυσικά για να κωλυσιεργούν  για να μην βρίσκεται άκρη. Τέτοια καταπληκτική ομοιότητα νοοτροπίας , ομολογώ ότι με ξαφνιάζει.
 Εξαιρώ την περίοδο Παλίκογλου , γιατί ο άνθρωπος δεν είχε πλειοψηφία και οι αποστάτες σύμβουλοί του μαζί με την τότε μειοψηφία είχαν γελοιοποίηση κάθε έννοια θεσμού και αξιοπρέπειας.
Δικαιώθηκαν βέβαια όλοι αυτοί  από τους πολίτες του Δήμου Εξαπλατάνου που τους ανέδειξαν ξανά διοίκηση , με όλα τα γνωστά επακόλουθα και την οσμή της κακοδιαχείρησης και κακοδιοίκησης που στοίχισε εκατομμύρια τα οποία πληρώνουν( και θα πληρώνουν ακόμα) όλοι οι πολίτες. Κακοδιαχείριση που κανείς δεν ξέρει σε τι ποσά θα έφτανε αν δεν ήταν ο συνεχής θεσμικός έλεγχος του Παράσχου Τσάνταλη 
Καλό το παραμύθι με την ωραία κοιμωμένη του νόμου που προβλέπει απάντηση σε τριάντα μέρες .Και αυτό το περιβόητο «έννομο συμφέρον» ποιος θα το κρίνει ;
Και τι έχει να φοβηθεί μια υπηρεσία να απαντήσει , αμέσως και να κάνει κιμά την μούρη του κάθε κακοπροαίρετου ερωτώντος , εφ όσον όλα είναι εντάξει;
Πολύ όψιμα θυμηθήκατε τον ρόλο του Συνηγόρου του δημότη, που μέχρι σήμερα βγάζατε σπυράκια στο άκουσμά του. Και ποιοι είστε εσείς που θα υποδεικνύετε πως θα ζητάει ο πολίτης το δίκιο του;
Μπράβο πάντως  στην πρωτοβουλία σας να κάνετε και τους …δασκάλους . Ούτε λίγο ούτε πολύ πρέπει όλοι να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις σας και να ακολουθούν τους ράθυμους ρυθμούς σας.
Και επειδή πράγματι πρέπει να ενημερώνουμε σφαιρικά και όχι συντεχνιακά , όπως εσείς , ο πολίτης δεν έκανε τον τσαμπουκά παρουσία δημοσιογράφων και δικηγόρου. Κάλεσε τον τύπο και τον δικηγόρο , επειδή τον απείλησαν με μήνυση και περίμενε την αστυνομία να τον συλλάβει. Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι κανένας από τους¨ θιγόμενους¨ γραφειοκράτες (υπάρχουν και οι σωστοί που κάνουν καλά την δουλειά τους) δεν τόλμησε τελικά να ειδοποιήσει την αστυνομία .
Ο Τύπος κάνει την δουλειά του και αναδεικνύει τα ζητήματα. Ο διαχρονικός κανόνας της δημοσιογραφίας είναι απλός:
 Η είδηση είναι ιερή , τα σχόλια ελεύθερα.  

Μπορεί να μην δίνετε στοιχεία στον πολίτη. Ενδέχεται όμως ο τύπος να έχει όλα τα στοιχεία στα χέρια του. Έστω και μετά από τριάντα , σαράντα ή πενήντα μέρες θα δούμε τις διαφορές. Ο ανώνυμος ή η ανώνυμη με περίσσιο θράσος (από πού πηγάζει άραγε κύριοι αιρετοί;) κάνει λόγο με απειλητικό ύφος για  «πρόδηλο και προφανές έννομο συμφέρον του πολίτης».
Είναι πρόδηλο και προφανές ότι χρειάζεται κάποιος να πάρει ένα μαστίγιο , όπως έκανε ο Χριστός στον ναό του Σολομώντος με όλο εκείνο το εμπορικό καρακιτσαριό, για να μπει μια τάξη .
Μάλλον έχετε παρεξηγήσει την έννοια της δημοκρατίας και τον σεβασμό προς τους θεσμούς και την εργασία.
 Οι έμμεσες απειλές του τύπου «Προσέξτε πρωτίστως εσείς περισσότερο τα τερτίπια σας (τόσο ο μαινόμενος εργολάβος όσο και τα μέσα) και μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα.», νομίζετε ότι μας τρομάζουν;
Σε ποιους θεωρείτε ότι απευθύνεστε;
Και με ποιο αυτόκλητο δικαίωμα  εμφανίζεστε υπέρμαχος του δημάρχου , υποστηρίζοντας ότι «κάθε δήμαρχος δουλεύει και επιλέγει τους δικούς του ανθρώπους.»
Είστε δηλαδή ένας από αυτούς; Κρατήστε τουλάχιστον τα προσχήματα και μη εκτίθεστε  ούτε και να εκθέτετε του άλλους.
Κλείνοντας , μάλλον θα πρέπει να παραδεχτώ τις σοφές ρήσεις του λαού.
« Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι » και 

«Δώσε θάρρος στον γραφειοκράτη, να σου ανέβει στο κρεβάτι» 

Μη συμμορφούμενος με τις υποδείξεις και τις απειλές σας
Ο διαχειστής του blog
Πέτρος Σαμάνδης

6 σχόλια:

  1. Σωστή απάντηση του διαχειριστή του blog Πέτρου στις αναιδέστατες και εξωθεσμικές απαντήσεις υπηρεσιών του Δήμου Αλμωπίας που έχουν χρήσει τους εαυτούς τους υπεράνω δημάρχων, αιρετών, πολιτών και συμπεριφέρονται σε όλους σαν γραφειοκρατική υπερεξουσία μόνο από φόβο των ευθυνών. Έτσι δεν γίνεται δουλειά κύριοι σε κανέναν τομέα. Βρήκατε και κάνατε με δημάρχους και αιρετούς του "χεριού" σας που δεν μπόρεσαν να κάνουν κουμάντο ούτε στις υπηρεσίες του Δήμου. Η προκλητική συμπεριφορά σας ( απειλές για αστυνομίες κλπ σε πολίτες που ζητούν αντίγραφα δημόσιων εγγράφων ) σας χαρακτηρίζει. Και δείχνει στην νέα δημοτική αρχή τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει αν θέλει να κάνει δουλειά και όχι να κοροϊδεύει και να υποκλιθεί στην δήθεν αυθεντία σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση και η προσέγγιση σας.
    Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τι σχέση μπορεί να έχει η όποια καθεστωτική συμπεριφορά ενός πρώην δημάρχου που δεν έδινε απαντήσεις, που τελικά κρίθηκε και από τον λαό και από την δικαιοσύνη, με μια υπηρεσία η οποία και γραφειοκρατικά όπως το θέτετε τηρεί κάποια προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία σε θέματα αιτήσεων, απαντήσεων και προθεσμιών. Στο κάτω κάτω μπορείτε να μας πείτε ότι οι υπάλληλοι δεν απάντησαν εντός των προθεσμιών που έχουν ή δεν θα απαντήσουν ή αν παρήλθε η προθεσμία που έχουν για να απαντήσουν;
    Μπορεί ο καθένας να πηγαίνει σε μία υπηρεσία και να φωνάζει για να βρει το δίκιο του ή το συμφέρον του ή όπως θέλετε ονομάστε το;
    Όλα αυτά θα είχαν πραγματικά νόημα να τα συζητάμε έστω και στα blog ή αρμοδίως να κινηθεί διαδικασία, αν πραγματικά η υπηρεσία δεν δώσει απαντήσεις τελικά ή παραβεί τα καθήκοντα της.
    Τι σχέση έχουν συμπεριφορές πρώην δημάρχου με τους υπαλλήλους σήμερα;
    Εκτός και αν γνωρίζετε ότι δεν δίνεται απάντηση επειδή εμπλέκονται αιρετοί οπότε αλλάζει το πράμα. Και τότε και εμείς μαζί σας.
    Κατανοώ την αντίληψη ότι όταν καιγόμαστε στο χυλό φυσάμε και το γιαούρτι (καθώς σαφώς ξέρετε πολλά περισσότερα για τον δήμο Εξαπλατάνου μέσα από τις δικαστικές αίθουσες που παρακολουθείτε τα γεγονότα) αλλά πως μπορούμε να τα εξισώνουμε αυτά σήμερα όταν μιλάμε για υπαλλήλους του δήμου που τις επόμενες μέρες μπορεί να κάνουν αυτό που τους ορίζουν τα καθήκοντά τους;
    Δεν ξέρω τι εννοείται με τις παροιμίες σας, τα έχετε με τους υπαλλήλους ή με τους αιρετούς τελικά;
    Ο τίτλος σας στην προηγούμενη ανάρτηση "στα τερτίπια του πρώην δήμου Εξαπλατάνου και ο δήμος Αλμωπίας;" μάλλον δείχνει ότι κάτι υπονοείται για τους αιρετούς, οπότε πάω πάσο.
    Και επειδή όπως είπατε "η είδηση είναι ιερή, τα σχόλια ελεύθερα", αναμένουμε και την εξέλιξη των γεγονότων για να σχολιάσουμε και πάλι, ελεύθερα.
    Να δούμε τελικά θα κράξουμε μαζί τους αιρετούς ή θα φταίνε τελικά οι υπάλληλοι;
    Και για να μην τους τσουβαλιάζουμε όλους, οι πιθανόν κακοί υπάλληλοι ή οι πιθανόν κακοί αιρετοί.
    Ανώνυμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αορατοι...αγοραφοβικοι...ανυπαρκτοι...ανεραστοι...απο εμμονας κατεχομενοι...ενιοτε δε απο ενοχας...ΔΙΚΟΛΑΒΟΙ ! κ.Πετρο , αυτοι ειναι ! Ας το ξερουν ομως , ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να πάρει ο υπάλληλος έναν φάκελο από την ντουλάπα που περιείχε έγγραφα απευθείας ανάθεσης ενός έργου συντήρησης , χρειάζονται 20 περίπου δευτερόλεπτα , για να τον ανοίξει άλλα 5 , για να διαλέξει τα 4 τα έγγραφα που ζητούσε ο ενδιαφερόμενος πολίτης χρειάζονται άλλα 10,και για να βγάλει 4 φωτοτυπίες τα 4 έγγραφα άλλα 20 δευτερόλεπτα σύνολο 55 δευτερόλεπτα ,και για να επιστρέψει τον φάκελο στην θέση του άλλα 5 δευτερόλεπτα σύνολο 60 δευτερόλεπτα. Τόσο χρόνο ήθελε ο υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας για να εξυπηρετήσει τον ενδιαφερόμενο πολίτη. Έπρεπε να γίνει τόση φασαρία ; όχι ??, όμως έγινε διότι τα 4 έγγραφα που έπρεπε να υπήρχαν στον φάκελο ούτε υπήρχαν ούτε υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1η εκδοχή: Δυό γαϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα και το ξύλο το τρώει ο Πασόης.
    2η εκδοχή: Όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνει ο Πασόης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς ανώνυμε 10:09 φταίει Ναι ο Πασόης και το ποιο σίγουρο δεν φταίμε εμείς τα βουβάλια……………και όσο για το ξύλο ….ακόμη δεν έφαγε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)