Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

«Ανθρωποφάγος» η ΔΕΥΑ Αλμωπίας


Παραιτήθηκε και η Μαρτίνα Ζιάκα  


Μετά τον Χρήστο Χουρσόγλου, που παραιτήθηκε πριν αναλάβει την προεδρία της ΔΕΥΑ Αλμωπίας, ήρθε η σειρά της Μαρτίνας Ζιάκα να παραιτηθεί από το αξίωμα της Αντιπροέδρου
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης και την ψήφιση του νέου προέδρου της ΔΕΥΑ Κώστα Ζαχαριάδη μετά από πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου, ζήτησε το λόγο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και δήλωσε ότι δεν ψηφίζει τη συγκεκριμένη πρόταση και ότι  υποβάλλει την παραίτησή της από Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ. Αποχώρησε μάλιστα εκνευρισμένη και σε έντονο είπε  "τι είμαστε εμείς, μαριονέτες;".

Το περιστατικό έφερε μεγάλη ρήξη μεταξύ του Δ. Μπίνου και της Μ.Ζιάκα, η οποία δεν αποκλείεται να ανεξαρτητοποιηθεί
Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του , αναφέρθηκε στο χρονικό της παραίτησης του Χρήστου Χουρσόγλου, ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους  τον οποίο και ευχαρίστησε για την δημόσια δήλωσή στήριξης προς την παράταξη. Αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ΔΕΥΑ. Πρότεινε δε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής  προκειμένου όλοι μαζί να εργαστούν για την επιχείρηση.
Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο Γιάννης Σηφάκης ο οποίος είπε ότι οι προσωπικοί λόγοι που προέβαλλε ο Χ.Χουρσόγλου δεν πείθουν κανέναν . Εκείνο όμως που προέχει είναι η επιβίωση της επιχείρησης και όχι το κλείσιμό της.
Ο Ανδρέας Κόγιος ήταν δεικτικός. Μεταξύ άλλων είπε ότι κάποιοι θέλουν να δίνουν μόνο συμβουλές . όταν έρχεται η ώρα να αναλάβουν ευθύνες την κάνουν με ελαφριά πηδηματάκια.
Ο Χρήστος Χουρσόγλου ,επικαλέστηκε το παρελθόν και τις συνεχείς εκλογές του από τον κόσμο. Δεν φοβάτα τίποτα, όμως στη προκειμένη περίπτωση υπήρχαν αξεπέραστοι προσωπικοί λόγοι που τον ανάγκασαν να παραιτηθεί.
Πάντως βρήκε μεγάλη συμπαράσταση από την αντιπολίτευση με την οποία , όσο ήταν στην διοίκηση βρισκότανε στα μαχαίρια. Αρωγός του  ο Νίκος Παρούτογλου, στον οποίο ο Χ. Χουρσόγλου φρόντισε να επιστρέψει τις φιλοφρονήσεις και να δείξει εμμέσως πλην σαφώς ότι ταυτίζονται οι απόψεις τους.




8 σχόλια:

  1. Μερικά πράγματα δεν τα σώνει ούτε μπουρλότο! Γι' αυτό κύριε Δήμαρχε, μία είναι η λύση...
    Οδυνηρή μεν, αλλά θα σ' ευγνωμονούν όλοι! Διέλυσέ την τη ΔΕΥΑ και στήσε την επιχείρηση από την αρχή... Αν θέλεις είναι ο άθλος σου σαν την κόπρο του Αυγείου ή σαν Γόρδιος δεσμός... Ο δρόμος της Αρετής είναι δύσβατος και στενόχωρος αλλά είναι ο σωστός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8:54 ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ, ΑΦΟΥ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΦΤΑΙΕΙ?

      Διαγραφή
  2. Μπορεί να μην είναι μαριονέτα η κυρία. Αλλά με πληθώρα λευκών ψήφων στα δημοτικά συμβούλια και στην οικονομική επιτροπή ή με ψήφους που ταυτίζονταν τις περισσότερες φορές με του κ. Αποστολίδη δεν την λες και πολύ "έχω την πρωτοβουλία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το άρθρο καταλαβαίνουμε ότι η κυρία που ψήφιζε πάντα λευκό σε όλες τις συνεδριάσεις ήθελε ντε και καλά θέση. Τι να την κάνεις κυρία μου την θέση; κάτσε απλά σύμβουλος αφού σε ψηφίζει και σε αγαπάει μεγάλη μερίδα συνδημοτών μας και ψήφιζε απλά τα λευκά σου.
    Κύριοι δήμαρχοι γενικά πρέπει να καταλάβετε ότι κάτι τέτοιες υποψηφιότητες κουβαλάνε εκτός από ψήφους και αρκετό κόμπλεξ.
    Αλλά μάλλον στην παρούσα φάση ο κύριος δήμαρχος απελευθερώνεται από τα βαρίδια νωρίς νωρίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒ.ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο Κος ΔΟΝΤΣΟΣ.ΕΤΣΙ,ΠΑΝΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ,Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ,ΚΟΙΝΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΥΜΙΛΟΥΜΕΝΗ.ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ Π ……..Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το π......η,μηπωσ σημαινει πουταναρχης; και προς τι αραγε η λογοκρισια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η δευα εινα η δεν ειναι χυτα ;;;;;;;ςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τωρα σωθηκαμε;;;; Οπως στο χυτα;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)