Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Γιόρτασαν τον Αι -Γιώργη στο Άνω Λουτράκι


Με τον μοναδικό τρόπο που ξέρουν οι Ποζαρίτες γιόρτασαν και φέτος τον ΑΗ-Γιώργη στο Άνω Λουτράκι.


Μια γιορτή που κρατάει πολλά χρόνια και στην οποία αντάμωναν παλαιότερα οι απανταχού Λουτρακιώτες , ιδίως  έπεφτε τη δεύτερη μέρα του Πάσχα. Και φέτος όμως το Άνω Λουτράκι ξαναγέμισε με κόσμο, φωνές μουσικές και σούβλες. Στον Αγιο Γεώργιο ήταν αφιερωμένη η παλιά εκκλησία η οποία είναι μισοερειπωμένη , λίγο πιο κάτω από την  σημερινή νεόκτιστη.
Μετά τη πανηγυρική Θεία Λειτουργία , ακολούθησαν εκδηλώσεις στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου. Χόρεψαν τα τμήματα του πολιτιστικού Συλλόγου το Πόζαρ. Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές , αλλά και τους κατοίκους για το έθιμο που κρατούν χρόνια. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι αρχών . Οικοδεσπότης το τοπικό συμβούλιο με  επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Μποτσφάρη, τους συμβούλους Γιώργο Γίση και Πέτρο Ούτσκα και τα μέλη της Διοίκησης των Λουτρών Πόζαρ, Χρήστο Δήμτση (διευθύνων  σύμβουλος ) και Γιάννης Μπίνας.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο δάσκαλος Νίκος Βόλτσης από το Λουτράκι , ο οποίος έχει γράψει την ιστορία του χωριού , η οποία , σύμφωνα με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου το ΠΟΖΑΡ Γιώργο Μπαϊράμη θα εκδοθεί σε βιβλίο από τον σύλλογο. 

Ο κόσμος διασκέδασε με την ορχήστρα  ΤΣΙΠΑΡΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)