Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ



 

Η 3η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως Διεθνής Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και αποτελεί ημέρα
υπενθύμισης και επαγρύπνησης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Οι συνάνθρωποί μας με ειδικές ανάγκες δίνουν συχνά μάχη επιβίωσης κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, που δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν στη χώρα μας.

Ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή θελήσαμε να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις που θα κάνουν τη ζωή των συνανθρώπων μας πιο εύκολη και θα δώσουν ίσες ευκαιρίες για όλους. Έτσι, προχωρήσαμε από τους πρώτους μήνες που αναλάβαμε, στην εγκατάσταση ανελκυστήρα για αναπηρικά αμαξίδια, με στόχο να έχουν πρόσβαση όλοι οι συμπολίτες μας στο Δημαρχείο. Παράλληλα, κατασκευάσαμε ειδική ράμπα και στην εξωτερική είσοδο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας. Επιπλέον, στα πλαίσια της βελτίωσης της καθημερινότητας όλων των συμπολιτών μας, ο Δήμος Αλμωπίας προχώρησε στην κατασκευή ειδικά διαμορφωμένης ράμπας για πρόσβαση σε αναπηρικά αμαξίδια στην πλατεία του Ριζοχωρίου. Η Δημοτική Αρχή, εισάκουσε το αίτημα του αγαπητού σε όλους μας Θανάση από το χωριό ο οποίος θέλει να έχει πρόσβαση και ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά και προχώρησε σε αυτή την ουσιαστική παρέμβαση. Τέλος, στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Ηλιαχτίδα» και το Ειδικό Σχολείο Αριδαίας, μέσα από μία εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τα παραπάνω είναι ελαχιστότατα σε σχέση με αυτά που οφείλουμε ως πολιτεία να προσφέρουμε σε αυτούς τους καθημερινούς μαχητές της ζωής και σκοπεύουμε να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για να σταθούμε στο πλευρό τους.

Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας

5 σχόλια:

  1. ΣΑΜΑΝΔΗ ΕΚΑΝΕΣ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ εσύ που δεν έκανες κολοτούμπα, τον έχεις ξεσχίσει δημόσια. Γράψε πρώτα μια αράδα και μετά πες ότι θέλεις , βολεψάκια
    Π.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστότατος..... όλοι οι μαλάκες ζητάνε εσύ να κάνεις τον ήρωα και αυτοί στο απυρόβλητο να σχολιάζουν.

      Διαγραφή
  3. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΙΝΟ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ
    Ν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα πλαίσια της εποικοδομητικής συνεργασίας που ευαγγελίζεται ο κύριος Μπίνος, ας σκεφτεί πως είναι και η συνάντηση που του ζητήσαμε όλοι οι σύλλογοι ατόμων με αναπηρία της Αλμωπίας εδώ και έναν μήνα και ακόμη δεν μας έχει απαντήσει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)