Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ



 





Την Τ.Κ. Λυκοστόμου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον
Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Στέφανο Αβραμίκα και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Χρήστο Γεωργίου. Εκεί τους υποδέχτηκε η Πρόεδρος Σοφία Αλεξίου. Στόχος της επίσκεψης ήταν η καταγραφή των ζητημάτων που απασχολούν το χωριό και η σωστή ιεράρχησή τους, ώστε να επιλυθούν μέσα από τις παρεμβάσεις του Δήμου.

Αρχικά, η Πρόεδρος αναφέρθηκε στα ζητήματα που υπάρχουν με τον ηλεκτροφωτισμό. Συγκεκριμένα, έχουν εγκατασταθεί τα προηγούμενα χρόνια φωτιστικά σώματα σε κεντρικά σημεία του χωριού, χωρίς όμως να συνδεθούν με το ρεύμα, με αποτέλεσμα να παραμένουν ανενεργά. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε άμεσα να επιληφθούν του θέματος οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου και να ελέγξουν πως μπορεί να δοθεί λύση.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος υπέδειξε στον Δήμαρχο το πρόβλημα που υπάρχει με το ρέμα το οποίο κατεβαίνει από το βουνό και καταλήγει στα όρια του οικισμού, με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να δημιουργούνται προβλήματα στην συγκεκριμένη τοποθεσία. Ο κ. Μπίνος τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα και από την πλευρά της Περιφέρειας και για την επίλυση αυτού του προβλήματος να συνεργαστεί ο Δήμος μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να υποδειχθεί η καλύτερη δυνατή λύση, μιας και στο συγκεκριμένο σημείο το ρέμα κατεβάζει πολλά φερτά υλικά και βουλώνει τις σωλήνες σε κάθε κακοκαιρία.

Ένα ακόμα ζήτημα που απασχόλησε τον Δήμαρχο είναι η κατολίσθηση ενός δρόμου εντός του Λυκοστόμου, ο οποίος αποτελεί επικίνδυνο πέρασμα κυρίως για τους οδηγούς. Τις επόμενες μέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα σπεύσουν στο σημείο για να προταθεί κάποια ενδεδειγμένη λύση.

Όσον αφορά στο δημοτικό κατάστημα του χωριού, ο Δήμαρχος διαπίστωσε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ ανάλογη είναι και η εικόνα του γηπέδου αν εξαιρέσουμε κάποιες μικρές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα τα συνεργεία του Δήμου. Ανάλογη καλή εικόνα παρουσιάζουν και τα κεντρικά σημεία του χωριού (πάρκα, παιδικές χαρές, δρόμοι), χωρίς βέβαια να λείπουν τα μικρά καθημερινά προβλήματα στα οποία παρεμβαίνει ο Δήμος όπως για παράδειγμα οι επισκευές σε αθλητικούς χώρους (π.χ. σπασμένες μπασκέτες).

Κλείνοντας την επίσκεψη στο Λυκόστομο, διαπιστώθηκε η καλή εικόνα που παρουσιάζει το κεντρικό δίκτυο όμβριων που διασχίζει το χωριό και το οποίο καθαρίστηκε πρόσφατα από τον Δήμο Αλμωπίας. Κατά τα άλλα, στο οδικό δίκτυο του χωριού υπάρχουν τέσσερα σημεία τα οποία χρειάζονται αποκατάσταση λόγω εργασιών της ΔΕΥΑ, ενώ παρέμβαση χρειάζεται και στο οδικό δίκτυο εκτός οικισμού αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Συνεχίζουμε ως Δημοτική Αρχή να βρισκόμαστε δίπλα σε όλα τα χωριά μας και να παρεμβαίνουμε με ουσιαστικό και όσο το δυνατόν άμεσο τρόπο στα ζητήματα που προκύπτουν. Κατά την επίσκεψή μου στο Λυκόστομο είχα την ευκαιρία μαζί με τους συνεργάτες μου να ακούσουμε την Πρόεδρο και να δούμε από κοντά τα προβλήματα. Το επόμενο διάστημα πολλά απ’ αυτά θα λυθούν με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε ως Δήμος. Σημαντική είναι και η επικοινωνία που έχουμε αναπτύξει και με τους πολίτες σε κάθε μας επίσκεψη στα χωριά μας».

1 σχόλιο:

  1. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ; ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)