Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Με 5 μέλη και επιχειρηματικό σχέδιο αλλά χωρίς απαίτηση τζίρου οι Ομάδες

Από πέντε μέλη και άνω, χωρίς απαιτήσεις τζίρου αλλά με την υποχρέωση εκπόνησης επιχειρηματικού σχεδίου, στήνονται οι Ομάδες Παραγωγών σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση, που καταργεί
όλες τις περασμένες διατάξεις και θέτει παράλληλα τα νέα πλαίσια και για την αναγνώριση Οργανώσεων Παραγωγών και Ενώσεις Οργανώσεων Παραγωγών.
Ειδικά για τις Ομάδες Παραγωγών φυτικής παραγωγής απαιτούνται δέκα φυσικά, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε ΦΕΚ.
Ειδικότερα, για την αναγνώριση Ομάδας Παραγωγών τα κριτήρια έχουν ως εξής:
Απαιτούνται ανά τομέα αγροτικής παραγωγής τουλάχιστον πέντε φυσικά ή νομικά πρόσωπα μέλη παραγωγοί. Ειδικά για τις Ομάδες Παραγωγών φυτικής παραγωγής απαιτούνται δέκα φυσικά ή νομικά πρόσωπα μέλη παραγωγοί, καθώς και επιχειρηματικό σχέδιο, ενώ δεν απαιτείται ελάχιστη αξία εμπορευθείσας παραγωγής.
Αναφορικά με την αναγνώριση των Οργανώσεων Παραγωγών, απαιτούνται κατ' ελάχιστο είκοσι μέλη και επιχειρηματικό σχέδιο. Η απαιτούμενη ελάχιστη αξία εμπορευθείσας παραγωγής, για όλα τα προϊόντα που δύνανται να αναγνωριστούν ως Οργανώσεις Παραγωγών καθορίζεται σε 250.000 ευρώ. Για την αναγνώριση αλιευτικών και βιολογικών Οργανώσεων απαιτούνται κατ’ ελάχιστο δέκα μέλη, επιχειρηματικό σχέδιο και ελάχιστη εμπορευθείσα παραγωγή 100.000 ευρώ.

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση Διαδικασία και δικαιολογητικά αναγνώρισης Ομάδας Παραγωγών.pdf


Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)