Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Από πότε η «δημοσιογραφία» απαγορεύει τη συγκέντρωση υπογραφών



 


Τι άλλο θα ακούσουμε
Απαγορεύουν και διατάσσουν

Σε λίγο  θα θέτουν εκτός νόμο ότι θεωρούν  πως είναι σε βάρος του Μπίνου


Η κάθε εξουσία συνήθως παίρνει από μόνη της δικαιώματα και θέλει να γυρίζει τον κόσμο στον Μεσαίωνα. Ότι θα έβρισκε όμως και πρόθυμα μέσα δήθεν ενημέρωσης  να γίνονται μεσαιωνικότεροι του μεσαίωνα   και από αυτήν φαντάζει απίστευτο και  αδιανόητο . Να όμως που συνέβη και αυτό . Ο προσωπικός φωτογράφος του Δημάρχου Αλμωπίας  θύμωσε επειδή 1700 άνθρωποι υπέγραψαν και ζητάν από τον  δήμο Αλωπίας να πράξει τα δέοντα σχετικά με τα αδέσποτα
Οι εκτός πραγματικότητας πλέον  εναπομείναντες αυλοκόλακες  του Δημάρχου  εγκαλούν τους υπογράφοντες και βλέπουν …υποκινητές.
Το μόνο που δεν λένε τι ώρα θα γίνει η δημόσια εκτέλεση όσων υπέγραψαν . Από πότε απαγορεύεται ο κόσμος να λέει επώνυμα και ενυπόγραφα, όπως κάνουν οι 1700 κάτοικοι της Αριδαίας στην επιστολή τους;
Ο συγκεκριμένος που υποτίθεται ότι (υπο)γράφει το κείμενο , ζει στον κόσμο του και είναι άσχετος από  δημοσιογραφία και δεοντολογία. Οι εμπνευστές του όμως είναι αδικαιολόγητοι.
Με την ευκαιρία πάντως , καλό είναι να δώσουν  οι αρμόδιοι του Δήμου στη δημοσιότητα πόσα χρήματα ξοδεύει ο Δήμος για τα αδέσποτα , σε ποιους και ποια είναι τα αποτελέσματα.
Καιρός είναι να καταλάβει η τραγική εναπομείνασα ¨πλειοψηφία¨του Δήμου Αλμωπίας ότι ξαφνικά δεν τρελάθηκαν 1700 άνθρωποι. Ούτε και υπάρχουν σήμερα τόσο ικανοί άνθρωποι , ώστε να υποκινήσουν τόσους πολλούς. 





   ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 


Μαζεύουν υπογραφές για τα αδέσποτα της Αριδαίας! Ποια είναι η πρόταση;
Γράφει ο Σταύρος Βαφειάδης

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμωπίας ένα χαρτί στο οποίο συγκεντρώνονται υπογραφές «για να μας απαλλάξει ο Δήμος από τα αδέσποτα σκυλιά» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι υποκινητές του.

Προσωπικά πολύ θα ήθελα να μάθω ποια είναι η πρόταση όλων αυτών των ανθρώπων που μπαίνουν στη διαδικασία να υπογράψουν και κυρίως των υποκινητών αυτής της προσπάθειας. Γνωρίζουν τη σχετική νομοθεσία; Ή απλά ζητούν να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω και να χρησιμοποιηθούν άλλου είδους πρακτικές που απαξιώνουν την ίδια την ανθρώπινη φύση, για να απαλλαχτούν από το πρόβλημα που λέγεται «αδέσποτα».

Είναι σαφές ότι το ζήτημα υφίσταται παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο. Και θα υφίσταται όσο υπάρχουν ανεύθυνοι ιδιοκτήτες που εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους στο δρόμο. Όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε ποια είναι η συγκεκριμένη πρόταση των υπογραφόντων. Γιατί μέχρι στιγμής το μόνο που ακούμε είναι άναρθρες κραυγές...








   ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΚΑΤΑ 
ΤΗΣ  «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ» (ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ )


Τι ζητάνε οι υπογράφοντες

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας επισημάνουμε τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά ως κάτοικοι της Αριδαίας σε σχέση με τα αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά.

1. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την εφαρμογή του νόμου που αφορά τα δεσποζόμενα ως προς την καθαριότητα της πόλης (δηλαδή να μην αφήνουν παντού τις ακαθαρσίες τους οι ιδιοκτήτες τους), καθώς και για όσους αφήνουν επιθετικά δεσποζόμενα να κυκλοφορούν μόνα τους στους δρόμους ελεύθερα και να επιτίθενται σε διερχόμενους ανυποψίαστους πολίτες.

2. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τροφή σε αδέσποτα να ΜΗΝ το κάνουν μέσα στην πόλη, μπροστά στα σπίτια μας. Να οριστούν ειδικές περιοχές με ταΐστρες για το σκοπό αυτό.

3. Να υπάρξει μέριμνα για τη συγκέντρωση των αδέσποτων σε κατάλληλο χώρο όπου θα τυγχάνουν της απαραίτητης φροντίδας (εμβολιασμός, στείρωση, σίτιση, φροντίδα και περιποίηση από εθελοντές της φιλοζωικής κ.α.) έτσι ώστε:

- Να μην υπάρχει πρόβλημα με τα περιττώματά τους, που έχουν κατακλύσει την πόλη μας.

- Να μην κακοποιούνται ή πέφτουν θύματα τροχαίων ατυχημάτων τα ίδια τα σκυλιά. - Να μην φοβόμαστε να κυκλοφορούμε γιατί μας περικυκλώνουν οι αγέλες ή επιθετικά μεμονωμένα αδέσποτα σκυλιά.

- Να μην υπάρξουν άλλα θύματα από επιθέσεις των αδέσποτων σκυλιών.

Παρακαλούμε να υπερασπιστείτε το δικαίωμά μας και των παιδιών μας να κυκλοφορούμε ελεύθερα.





15 σχόλια:

  1. ρε μπινο που μας καταντησες.ως τωρα φοβομασταν να μη πεσουμε σε καμμια λακουβα ,απο τους βομβαρδισμενους δρομους.τωρα φοβομαστε και απο σκυλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΜΑΞΙ,ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΧΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ,ΕΙΤΕ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ,ΕΙΤΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάω να ξεράσω!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή δεν μου το ανέβασε ο σταυρακης..το στέλνω κι εδώ..
    Δηλαδή γιατί κανεις τοσο εριστικό δημοσίευμα κυριε aridaianews ?
    to site απολογειται και αποπαιρνει όσους διαμαρτυρονται για τα αδεσποτα ....... γιατι?

    τι σας πειραζουνε οι υπογραφες?
    ο κοσμος εχει αγανακτησει και ειναι κατι πολυ πολιτισμενο να μαζευονται υπογραφες
    εκτος κι αν αυτο το θεωρειτε αντιδημοκρατικο................και ενοχλει που αναδυκνυει το προβλημα

    επισης γιατι ζητας τη λυση απο τους κατοικους .....?
    αυτοι δεν εχουν θεσμικο ρολο

    απλα αναζητούν λυση απο τη δημοτικη αρχη που ειναι εκ του νομου υπευθυνη για τα αδεσποτα

    σταματα να κατηγορεις τους αλλους επειδη τυνχανει να εισαι το ηλεκτρονικο μεσο του δημου και περιορισου στον
    ρολο του δημοσιογραφου και οχι του σχολιαστη που επιτιθεται σε οτι δεν του αρεσει

    σε παρακαλω να το δημοσιευσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν σε τοπικκ επιπεδο η "δημοσιογραφια" λειτουργει κατευθυνομενη, τι να πουμε για τα τα καναλια πανελλαδικης εμβελειας..τι ειναι αυτο το φαινομενο με τιςφωτο παντου..κατανταει αηδια. Τον ψηφισαμε θεωρωντας τον εναν ταπεινο ανθρωπο..εχει ξεφυγει.και μας απογοητευει με τη συμπεριφορα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο φασισμός του μπινου και των παρασπουριων του δεν θα περάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναρωτιεμαι μηπως η συμπεριφορα του δημαρχου δημιουργει ολα αυτα τα εσωκομματικα προβληματα του..η αλλαζονεια του και η σταση του γενικως..γιατι οπωσδηποτε πρεπει να ειναι η καρεκλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ARIDAIANEWS ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ. ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΣΤΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΛΥΦΤΡΩΝΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμπέρασμα: Κουμάντο στην Αριδαία κάνει ο Σταυράκης και τα αδέσποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουάο! Αλλά σωστό σχόλιο.

      Διαγραφή
    2. Καποιος αλλος υπαγορευσε το κειμενο στον σταυρακη..γραφειο τυπου του δημαρχου οπως αντιλαμβανεστε.αληθεια ποιος τον πληρωνει?

      Διαγραφή
    3. ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

      Διαγραφή
    4. Τον πληρώνει; αλήθεια; και γω νόμιζα ότι είναι απλά πολύ φίλος και κολλητός.

      Διαγραφή
  10. Άντε ρε πάτε να μάστε κανένα αδέσποτο και αφήστε τις μ΄΄΄΄ές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)