Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΖΗΤΑΝ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ




«Τα λέω εγώ στον σκύλο μου και εκείνος στην ουρά του»






Επιτροπή κατοίκων της Αριδαίας κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης επιστολή   με 1779  υπογραφές κατοίκων της περιοχής  που ζητάνε από τον Δήμο Αλμωπίας να εφαρμόσει τη νομοθεσία για τα αδέσποτα (αλλά και δεσποζόμενα) , καθώς το πρόβλημα πλέον είναι τεράστιο.
Η επιστολή δόθηκε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο  Στέφανο Αβραμίκα. Στη συνάντηση όλως παραδόξως παραβρέθηκαν και μέλη της διοίκησης  του Φιλοζωικού συλλόγου Αριδαίας, στον οποίο δεν αναφερόταν η επιστολή , ούτε και ζητούσε κάτι από αυτόν.Κατά διαστήματα μάλιστα δημιουργήθηκαν  εντάσεις καθώς ο πρόεδρος του Συλλόγου , υποκαθιστούσε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και  απαντούσε για λογαριασμό και του Δήμου.
 

 Από την πλευρά της η επιτροπή κατέστησε σαφές ότι πρόθεσή της είναι να λυθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα καθώς τα κρούσματα από δαγκώματα σε ανυποψίαστους πολίτες και παιδιά έχουν αυξηθεί.
Η εκπόσωπος   της  επιτροπής πολιτών  Όλγα Τενεκετζή  υποστήριξε ότι  "Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, φοβάται να περπατήσει στο δρόμο. Υπάρχουν πάνω από 87 επιθέσεις και 15 δαγκώματα των ζώων σε ανθρώπους! Όμως για κάποιους τα αδέσποτα της πόλης μας είναι Ιερές αγελάδες της Ινδίας!"


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας  Η ΕΛΠΙΔΑ  Φώτης Παραστρατίδης απαντώντας χαρακτηριστικά: "Είμαστε ενεργοί πολίτες που βοηθάμε τους συμπολίτες μας. Αναγνωρίζουμε όντως ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην πόλη μας. Ή θα συνεργαστούμε λοιπόν όλοι μαζί ή θα αρχίσουμε τις κοκορομαχίες και θα χάσουμε την ουσία!"
Εξέφρασε παράπονα γιατί ο κόσμος δεν συμμετέχει στους χορούς του συλλόγου, αλλά έχει μόνο απαιτήσεις.

Ο Δήμος και ο φιλοζωϊκός σύλλογος έδωσαν την εντύπωση να ενοχλούνται σφόδρα και ότι θεωρούν ότι δεν έχει δικαίωμα να ασχολείται με το θέμα κανένας άλλος , εκτός από αυτούς.
Ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Αβραμίκας έριξε το μπαλάκι των ελέγχων και την αστυνόμευσης  και την εφαρμογή  της νομοθεσίας για τα αδέσποτα …στην Αστυνομία.
Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και την προηγούμενη δημοτική αρχή επι θητείας της οποίας τα 4 χρόνια έγιναν μόνο 70 στειρώσεις, ενώ επί θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκαν 380 στειρώσεις. Μόνο φέτος ξοδεύτηκαν 62 χιλ. ευρώ.
Από την συνάντηση προέκυψε ότι το προσωρινό κυνοκομείο που φιλοξενεί επικίνδυνα  και άλλα αδέσποτα ανήκει στον φιλοζωϊκό σύλλογο και όχι στον Δήμο , όπως κατά κόρο είχε ανακοινωθεί με Δελτία Τύπου του Δήμου Αλμωπίας. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ,  είπε ότι δεν μπορούν να κρατάν για πάντα εκεί τα σκυλιά. Αυτό  εκλήφθη  ως απειλή από την επιτροπή και δημιουργήθηκε εκ νέου  αντιπαράθεση.




6 σχόλια:

  1. ΦΩΤΑΚΗ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΑΓΑΠΑΤΕ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο νόμος αναφέρει τις ευθύνες και αρμοδιότητες που έχουν οι δημόσιες υπηρεσίες. Δεν αναφέρεται σε κανέναν φιλοζωικό σύλλογο ή εθελοντές που καλώς υπάρχουν όπου υπάρχουν. Ο δήμος ας απαντήσει τι ακριβώς κάνει από αυτά που προβλέπονται στον νόμο για τα αδέσποτα. Μας μόστραραν φωτογραφίες του πολύ εργατικού αντιδημάρχου και μπράβο του όταν έφτιαχναν το όποιο "καταφύγιο". Τελικά τώρα το καταφύγιο δεν είναι του δήμου αλλά το έφτιαξε ο σύλλογος των φιλόζωων. Μας δουλεύετε ψιλό γαζί. Απαντήστε ένα προς ένα τι έχετε κάνει πέρα από την σήμανση ή εμβολιασμό ή κάποιες στειρώσεις. Τι άλλο προβλέπεται. Δεν θέλω να ξέρω τι κάνει ο σύλλογος και οι εθελοντές. Θέλω να ξέρω τι κάνει ο θεσμός. Ας απαντήσει αν θέλει ο δημοτικός σας φωτογράφος δια του γραφείου τύπου της δημοτικής αρχής και μετά ας μας κάνει ντα ντα που κάνουμε αιτήσεις προς τον δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ 350 Η 400 . ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ....ΔΗΜΑΡΧΕ
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΖΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΛΙΚΑ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΦΟΡΟ 5 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. Η ΑΛΛΙΩΣ
    ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΗ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΦΟΛΛΛΑ.ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ως γνωστον ο φιλοζωικος δεν εχει πορους περαν του ετησιου χορου που κανει.με αυτα τα χρηματα συντηρει το αυτοκινητο του συλλογου,αγοραζει τροφες κτλ...οταν λεει οτι ο κοσμος δεν ερχεται στο χορο εννοει οτι οι μισοι απο αυτους που ζητουν την βοηθεια του να ερχοντουσαν θα ειμασταν ακομα πιο ευχαριστημενοι.μην τα παιρνετε ολα αλλιως κ μην τα παρερμηνευετε.αυτο ισχυει κ για τον κυριο ΣΑΜΑΝΔΗ

      Διαγραφή
  4. Ο νόμος για τα αδέσποτα στο εξωτερικό είναι 6 μήνες τα κρατάνε για υιοθεσία και μετά ευθανασία.Εδω στο Μπουρδ....Λο ότι θέλει ο καθένας κάνει.Στο τέλος βλέπω ότι οι αγανακτισμένοι δικαίως συμπολίτες θα πάρουν τον Νομο στα χέρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν εχω καταλαβει τι εννοειτε οι κατοικοι Αριδαιας "εφαρμοστε τον νομο για τα αδεσποτα",δλδ σκοτωστε τα αδεσποτα λεει ο νομος;Ευτυχως για τις ψυχουλες δεν εχει ψηφισθει τετοιος νομος,οι Δημοι εισπρατουν χρηματα για την στειρωση και τον εμβολιασμο των αδεσποτων,και αυτο λεει ο νομος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)