Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Σύλληψη άνδρα με μια τσάντα με μαχαίρια στο Λονδίνο: Τρομοκρατικά τα κίνητρα, λένε οι αρχές- Πυρά σε νοσοκομείο στη Γερμανία

Στη σύλληψη ενός άνδρα για «κατοχή όπλων» έχει προχωρήσει η βρετανική αστυνομία στην περιοχή κοντά στην Ντάουνινγκ Στριτ, στο κοινοβούλιο και σε αλλά κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο του Λονδίνου.



 Οι αρχικές πληροφορίες, ακόμα ανεπιβεβαίωτες, κάνουν λόγο για εντοπισμό μαχαιριών σε τσάντα στην κατοχή του συλληφθέντος. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Ένοπλοι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή.
 Ο άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών συνελήφθη ως ύποτπος «εντολής, προετοιμασίας και πρόκλησης τρομοκρατικής πράξης», όπως ορίζει ο βρετανικός αντιτρομοκρατικός νόμος στο κέντρο του Λονδίνου.
 Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ, η σύλληψη έγινε μετά από έλεγχο με την υποψία κατοχής επιθετικού όπλο από τον συλληφθέντα στο πλαίσιο εν εξελίξει έρευνας.
 Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε σημείο μεταξύ του κτιρίου του βρετανικού κοινοβουλίου και της Ντάουνινγκ Στριτ, σε περιοχή που απέχει λίγες δεκάδες μέτρα από το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης της 22ας Μαρτίου.
 Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι «ως αποτέλεσμα αυτής της σύλληψης δε συντρέχει άμεση απειλή» που να είναι σε γνώση των αρχών.

 ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός – 
Βρετανία/Λονδίνο 

27/04/2017 18:06

Πηγή: mignatiou.com


Πυρά σε νοσοκομείο στο Κρόιτσμπεργκ της Γερμανίας: Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή


Πυρά ακούστηκαν πριν από λίγο σε ένα νοσοκομείο στη συνοικία Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου και η αστυνομία έχει αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή γύρω από αυτό, ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το γερμανικό δίκτυο RBB. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, στελέχη της άνοιξαν πυρ κι ένα πρόσωπο έχει τραυματιστεί. Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

 27/04/2017 17:33
 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik
 Βερολίνο

Πηγή:mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)