Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Στους 22 οι νεκροί της επίθεσης αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ: Φόβοι για περισσότερους
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν και μόνο άνθρωπο. Ο δράστης ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που μετέφερε και σκοτώθηκε επί τόπου.
 «Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο δράστης της δολοφονίας σκοτώθηκε αφού πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό», ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ.
 Μία μεγάλη περιοχή γύρω από το κεντρικό στάδιο του Μάντσεστερ έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο σταθμός τρένων Βικτόρια που βρίσκεται σε μικρή απόσταση, δεν θα λειτουργήσει σήμερα.
 Οι αστυνομικές αρχές του Μάντσεστερ έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στην περιοχή που έχει αποκλειστεί.
 Τα στοιχεία των θυμάτων από την χθεσινοβραδινή αιματηρή έκρηξη στο στάδιο του Μάντσεστερ έχουν γίνει γνωστά, όπως επίσης και τα στοιχεία των τραυματιών.
 Δεν έχουν γίνει συλλήψεις.
 Αυτή την ώρα, πάντως, συνεδριάζει  η επιτροπή Ασφαλείας “Κόμπρα” υπό την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.
 Την ίδια ώρα οι βρετανικές αστυνομικές αρχές ανακοινώνουν ότι θα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών, αλλά και στρατιωτών στους δρόμους του Μάντσεστερ, μετά την χθεσινοβραδινή αιματηρή έκρηξη που έγινε στο στάδιο της πόλης.
 Αστυνομικοί θα περιπολούν σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα τρένα, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επεκτείνεται και σε ολόκληρη την Βρετανία.
 Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θα θεωρήσουν ύποπτη.
 Μέχρι νεωτέρας, η αστυνομία αντιμετωπίζει την αιματηρή έκρηξη ως ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, ενώ κλειστός θα παραμείνει σήμερα και ο υπόγειος σταθμός Βικτόρια, στο Μάντσεστερ.
 Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε στην δημοσιότητα ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους, όσων βρίσκονταν χθες το βράδυ στο στάδιο, όπου έγινε η αιματηρή έκρηξη. Ο τηλεφωνικός αριθμός που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι ο ακόλουθος: 0161 856 9400.
 Στο μεταξύ τα πολιτικά κόμματα στην Βρετανία συμφώνησαν ν’ αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία μέχρι νεωτέρας, μετά την αιματηρή έκρηξη που έγινε στο κεντρικό στάδιο του Μάντσεστερ στη λήξη της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 50.
 Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του, ότι συνομίλησε με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και συμφώνησαν για την αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων τους, αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών της 8ης Ιουνίου.
 Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι η αιματηρή έκρηξη στο Μάντσεστερ, αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση.
 “Είμαι σοκαρισμένος από τα τραγικά γεγονότα στο Μάντσεστερ, χθες το βράδυ. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και των τραυματιών,” δήλωσε ο Κόρμπιν.


 23/05/2017 09:19
 ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

 Μάντσεστερ

Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)