Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Αλλάζειτο σκηνικό του καιρού...


ΠρόγνωσηΣημαντική κακοκαιρία θα επηρεάσει τη χώρα μας το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα (16-17/07). Αναμένονται καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και...

κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Λόγω της έντασης των αναμενόμενων φαινομένων απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή σε όσους βρίσκονται σε κατασκηνώσεις, ανοικτούς χώρους, παραλίες και σε όσους συμμετέχουν σε δραστηριότητες στη θάλασσα.
Πιο συγκεκριμένα:

Την Κυριακή 16/07, αναμένονται καταιγίδες μετά το μεσημέρι σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται τις απογευματινές/βραδινές ώρες στην Δυτική Στερεά, Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων) και Κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Χαλκιδικής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Την Δευτέρα 17/07, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα, κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και των Σποράδων, της Κεντρικής Μακεδονίας, Χαλκιδικής, Ανατολικής Μακεδονίας καθώς και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνοδεύονται στις περιοχές αυτές με θυελλώδεις ανέμους. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.

Και τις δυο ημέρες αναμένεται πολύ έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Λόγω της έντασης των αναμενόμενων φαινομένων και του γεγονότος ότι χιλιάδες πολίτες βρίσκονται σε κατασκηνώσεις, ανοικτούς χώρους, παραλίες και σε όσους συμμετέχουν σε δραστηριότητες στη θάλασσα, απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή το διήμερο Κυριακής-Δευτέρας...

πηγή meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)