Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Δ. Βέσκος: Με λίγα καταστρέφει πολλά ο Δήμαρχος Αλμωπίας

















Παραφράζοντας την αγαπημένη ατάκα του δημάρχου Αλμωπίας Δ. Μπίνου ,   ότι «με  λίγα κάνει πολλά» ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βέσκος , άφησε να εννοηθεί , ότι "ο δήμαρχος με λίγα  καταστρέφει πολλά ".

Μιλώντας τη Παρασκευή  στο , για τα  τελευταία καιρικά φαινόμενα  και για την «τυφλή» κοπή δέντρων στο ΔΑΣΑΚΙ    τόνισε ότι εκτός από το γεγονός  της οικολογικής καταστροφής , μεσολάβησαν ένα σωρό μη νόμιμες διαδικασίες.  Παρακάμφτηκε το δημοτικό συμβούλιο, οι αρμόδιες υπηρεσίες. Δεν επετεύχθη ούτε   και ο στόχος που δημόσια παραδέχθηκε   και επικαλέστηκε  ο δήμαρχος , που ήταν ο καθαρισμός της κοίτης. Όλα τα κομμένα κλαδιά βρίσκονται στην κοίτη του ποταμού και για να καθαριστούν πρέπει να πληρώσει ο Δήμος . Αντί να βγάλει χρήματα , από την δημοπράτηση  της κοπής των  δέντρων που θα υποδείκνυαν οι αρμόδιες αρχές, , θα αναγκαστεί να πληρώσει . Ο Δήμαρχος οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις ενέργειές του , αλλά και για το που βρίσκονται τα ξύλα.

ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ
Αναφερόμενος στο  θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης  των Προμάχων , υπενθύμισε τις πρόσφατες επισημάνσεις που είχε κάνει στο δημοτικό συμβούλιο. Προηγήθηκαν εργασίες που αποδυνάμωσαν την γέφυρα που μετατοπίστηκε ,αλλά και τους κινδύνους για τον Περιφερειακό. Αν και το νερό ήταν πολύ λιγότερο από άλλες φορές,  λίγο έλλειψε  να προκληθούν μεγάλες  καταστροφές.
Εξέφρασε δημόσια  την απορία του για την στάση του δημάρχου , που μετέβη στη περιοχή , βγήκε σχετικές φωτογραφίες και εξαφανίστηκε. Εκτίμησε ότι η δημοτική αρχή , αν και δεν έχει δικαιοδοσία στην εκτέλεση του έργου , επειδή το κάνει άλλος φορέας , έχει όμως υποχρέωση να το παρακολουθεί γιατί αφορά τους δημότες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)