Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Μετά την γενική κατακραυγή

 



ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ


 Μετά την γενική κατακραυγή και το πανελλήνιο ρεζιλίκι , η ΔΕΥΑ Αλμωπίας , αναγκάστηκε άρον-άρον   να προχωρήσει σε εργασίες καθαρισμού της κοίτης των ρεμάτων που οδηγούν στις πηγές του πόσιμου νερού του Αρχαγγέλου, καθώς τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε ότι ήταν θολό.
Μάλιστα η ΔΕΥΑ απαξιώνοντας αλλά θέλοντας να ρίξει και ευθύνες στη τοπική διοίκηση του χωριού υποστηρίζει ότι ενημερώθηκε για τις βλάβες από κατοίκους του χωριού και εξωτερικούς συνεργάτες. Ένα ακόμα δείγμα πόσο εκτιμά και υπολογίζει  τα τοπικά συμβούλια που εκλέχτηκαν δημοκρατικά από τον κόσμο. Η λέξη Δημοκρατίας , είναι άγνωστη στον πρόεδρο της ΔΕΥΑ και ανιψιό του δημάρχου, που έχει καταπατήσει σε πολλά τον μισό ποινικό και ηθικό κώδικα.


Η Δ.Ε.Υ.Α Αλμωπίας επισκέφτηκε τον χώρο, έκανε αυτοψία και προχώρησε σε   παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος, το οποίο προέκυψε εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, που μετέφεραν φερτά υλικά στο ρέμα που οδηγούνταν τα ορμητικά νερά στο σημείο υδρομάστευσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα στο πόσιμο νερό.
Επιπλέον έγινε έλεγχος όλων των σημείων των πηγών και παρατηρήθηκε θολότητα του νερού λόγω της βίαιης απορροής των στραγγισμάτων από το πηγαίο πόσιμο νερό, το οποίο αναβλύζει με φυσικό τρόπο, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.
Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας ενημερώνει τους καταναλωτές πως για να καθαρίσει εντελώς το νερό των πηγών θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα 2 - 3 ημερών. Επιπλέον, καλό θα είναι να αφήσουν τις βρύσες τους να τρέξουν, ώστε μέρα με την μέρα να μειώνεται η θολότητα.

Σε ανακοίνωση διαβεβαιώνεται ότι   μόλις περάσει το κύμα κακοκαιρίας, θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού της δεξαμενής, αλλά και ενέργειες για την προστασία των σημείων φυσικών πηγών ώστε να μην δημιουργηθεί ξανά παρόμοιο πρόβλημα.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και στις Τοπικές κοινότητες Σαρακηνών και Λουτρακίου, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν άμεσα εργασίες προκείμενου να λυθούν τα ζητήματα αυτά το συντομότερο δυνατό.

1 σχόλιο:

  1. Δήμαρχε & Πρόεδρε ΔΕΥΑ Αλμωπίας....
    Υπάρχουν και προγραμματα - Προσκλήσεις μεσο του ΕΣΠΑ

    Υποδομές βελτίωσης της ποιότητας και διασφάλισης της ποσότητας του πόσιμου νερού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Νέα έκδοση

    Σας επισυνάπτω και το ling
    https://www.espa.gr/el/Pages/Proclamationsfs.aspx?item=3638

    Περίοδος υποβολής από 15/11/2017 έως 14/3/2018


    Αγανακτησμένος κάτοικος Αρχαγγελου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)