Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Εκδικάστηκε η αίτηση αναίρεσης του Θ. Θεοδωρίδη



 
Εκδικάστηκε η αίτηση αναίρεσης του αιρετού αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη σε ειδικό τμήμα στον Άρειο Πάγο που είχε προσφύγει ο ίδιος.

 Να θυμίσουμε  ότι  με  απόφαση  αρχικά του Περιφερειάρχη  Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα,την επομένη της απόφασης και χωρίς να έχει καθαρογραφεί η απόφαση  του δικαστηρίου , τοποθετήθηκε Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης ,  η αντιπεριφερειάρχης οικονομικών ΑθηνάΑηδονά .

Ήδη την υπόθεση ανέλυσαν οι δικηγόροι του κου Θεοδωρίδη που ζήτησαν να γίνει δεκτό το αίτημα του κου Θεοδωρίδη για αναίρεση της ποινή αφενός για προφανείς λόγους και αφετέρου για τυπικούς λόγους.  Από εκεί και πέρα τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος της πολιτείας που είναι εισαγγελικός λειτουργός. Την επόμενη εβδομάδα θα ορισθεί ειδικός εισηγητής της υπόθεσης ο οποίος μέσα σε 10 μέρες θα καταθέσει την εισήγηση του στο πενταμελές συμβούλιο όπου και θα αποφανθεί για την αίτηση αναίρεσης. Αν αυτή γίνει δεκτή τότε ο ορισθεί νέα δικάσιμος που πολύ δύσκολα θα είναι μέσα στο 2018 ενώ θα επανέλθει κανονικά ο κος Θεοδωρίδης στα καθήκοντα του. Αν δεν γίνει δεκτή τότε και με βάση τον Καλλικράτη θα συγκροτηθεί η περιφερειακή ομάδα του Απόστολου Τζιτζικώστα εντός 10 ημερών από την ανακοίνωση της απόφασης όπου και θα εκλέξει τον νέο αντιπεριφερειάρχη Πέλλας.
 Δικαίωμα να είναι υποψήφιοι θα έχουν οι Λάκης Βασιλειάδης, Μαρία Ζωγράφου, Μαρία Καράμπελλα και Πέτρος Ζέρζης.
Εκτιμάται ότι εκτός απροόπτου ή άλλων (πολιτικών κυρίως) λόγων  η προσφυγή του αναμένεται να γίνει δεκτή

3 σχόλια:

  1. δηλαδη υπαρχει το ενδεχομενο να δοθει στην κοινωνια ασπιλος κ αμολυντος; για να συνεχισει το μεγα εργο του, την γεφυρα του Ριζαριου; ε ρε τι σφαλιαρες που θελουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή να καταλάβω. τα δύο δικαστήρια που έγιναν πιο μπροστα και ασχολήθηκαν με την ουσία της υπόθεσης έλεγαν μ...... Όποιος έγραψε το δημοσίευμα δεν κατεχει νομικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμβόλιμο δημοσίευμα, κατευθυνόμενο, εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Κρίμα Πέτρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)