Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Γιάννης Σηφάκης :Προκαλούν οι ανοησίες του γνωστού φασιστιμπλοκ της Αλμωπίας

 ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΓΝΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ , ΣΗΚΩΣΑΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ




 Οι ανόητες γελοιότητες της μοναδικής παραφωνίας στον χώρο των ΜΜΕ της Πέλλας του φασίζοντος blog της Αριδαίας προσβάλλουν τον δημοκρατικό κόσμο και το πατριωτικό αίσθημα των πολιτών.


Η λάσπη που εκτοξεύει εναντίον μου στα τόσο ευαίσθητα εθνικά θέματα με κατασκευασμένα σχόλια και λοιπά ψεύδη είναι ανάξια κάθε σχολιασμού. Είναι μαθημένη η πατριωτική Αριστερά στον τόπο μας σε λάσπη από φασιστοειδή από άλλες πολύ πιο δύσκολες εποχές.

Το μόνο που με ενδιαφέρει να ξαναγράψω ( γιατί εκεί το ψεύδος και η αθλιότητα ξεπερνούν τα όρια) είναι η θέση μου απέναντι στους πατριώτες που μαζικά συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Αντιγράφω από την χθεσινή δήλωση μου :

«Κάποιοι ξύνουν έντεχνα τις ευαίσθητες χορδές των πολιτών, ιδίως των Μακεδόνων, οι περισσότεροι των οποίων συμμετείχαν στο συλλαλητήριο με αγνό σκεπτικό, και προσπαθούν να τους εγκλωβίσουν σε υπερεθνικισμούς και μισαλλοδοξίες.

Στα εθνικά θέματα χρειάζεται σύνεση, συναίνεση, γνώση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η μη λύση στο όνομα ( που επιδιώκουν οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων ) δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον….»

Που είδε το ηλεκτρονικό αυτό μέσον ότι λέω τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο φασίστες ή ότι άλλο;

Οι πατριώτες αυτοί που συμμετείχαν με αγωνία και πατριωτική θέρμη στην καρδιά να είναι σίγουροι ότι και σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που οι προηγούμενοι μας άφησαν σε πλήρες αδιέξοδο ( αφού το 1992 ΝΔ , Μητσοτάκης και Σαμαράς είχαν «χάσει» την ευκαιρία να το λύσουν με βάση το εθνικό συμφέρον όταν στα Σκόπια πρόεδρος ήταν ο μετριοπαθής Γκλιγκόρωφ με αποτέλεσμα όλοι διεθνώς 25 χρόνια να το λένε σκέτο Μακεδονία αυτό το κράτος και εμείς με σύνθετη ονομασία που περιέχει το όρο Μακεδονία) η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διαπραγματεύονται με βάση το πατριωτικό συμφέρον και εφόσον υπάρχει ευκαιρία ( αν μετακινηθούν σοβαρά οι βόρειοι γείτονες από αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς) θα φέρει το θέμα στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Επίλυση σημαίνει κοινά αποδεκτή, σύνθετη ονομασία, έναντι όλων. Και έναντι όλων σημαίνει ότι δεν μπορεί αλλιώς να λέγεται στις διμερείς μας σχέσεις και στον ΟΗΕ, και άλλη να είναι η συνταγματική ονομασία. Εδώ και 25 χρόνια οι γείτονες αναγνωρίζονται με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από πολλές χώρες. Ενώ εμείς σαν χώρα παλεύουμε επίσης 25 χρόνια παντού ώστε να τους αποκαλούν όλοι ΠΓΔΜ, ονομασία δηλαδή σύνθετη στην οποία περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία», χωρίς όμως κανέναν προσδιορισμό που να αποτρέπει την οικειοποίηση και της γεωγραφίας αλλά και της Ιστορίας. Αν λοιπόν υπάρξει ευκαιρία λύσης που θα αναιρεί αυτά τα αρνητικά δεδομένα που μας φόρτωσαν το 1992, τότε θα είναι εθνική ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε.

Οι συκοφάντες θα απομονωθούν και θα διαψευστούν πάλι οικτρά, όπως έγινε με τους πρόσφυγες, το αγροτικό πρόπερσι, τους Ρομά ( τα θυμάστε αυτά) και πρόσφατα με την αναίτια επίθεση εναντίον του τοπικού Βουλευτή επειδή ζητά από τον Δήμο να δουλέψει, να δώσει μελέτες και προμελέτες και να εκτελεί τα έργα που χρηματοδοτούνται

Αυτό το ηλεκτρονικό μέσον, η μοναδική παραφωνία στην Πέλλα ( εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει κανείς) με έχει καθοδηγημένα στοχοποιήσει για ίδιον οικονομικό και άλλο όφελος από όποιους έχουν συμφέροντα να χτυπήσουν τον βουλευτή Πέλλας που προέρχεται από την Αλμωπία, προηγείται στις δημοσκοπήσεις και είναι εμπόδιο στα προσωπικά και πολιτικά σχέδια τους κάθε είδους.

Με βάση την Κρητική μου καταγωγή , για να μην ψάχνονται, τους απαντώ :

«Είναι καμάρι και τιμή να υπηρετείς πατρίδα

μοιάζεις αετού όντε πετά μέσα στην καταιγίδα»

5 σχόλια:

  1. Σηφακη πες μας γιατί η ΕΡΤ δεν κάλυψε το γεγονός αυτό;από πού πήρε εντολες;από πού πήρε εντολή η αστυνομία να πει ότι ήταν μόνο 90.000ενω ο κόσμος ήταν πάνω από 400.000;στα διόδια των Μαλγάρων ποιος έδωσε εντολή να μην περάσουν 200 και πλέον λεωφορεία;;αν αυτά που κανεις εσύ και η κυβέρνηση δεν είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ τότε τι είναι φασισμός;αν ζούσε ο Γκέμπελς σηφακη θα ερχόταν σε εσάς να του κάνετε σεμινάρια προπαγάνδας και φασισμου!ο κόσμος μίλησε Μακεδονία σήμαινει Ελλάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν κάλυψε το γεγονός αυτό δεν ήταν σωστό. Αν δεν επετράπη σε λεωφορεία να προσεγγίσουν τον χώρο της συγκέντρωσης επίσης.
      Η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος έχει δώσει και δίνει μάχες ενάντια στον φασισμό ( Κατοχή, χούντα, Πολυτεχνείο) και δεν χρειάζονται κανένα διαπιστευτήριο κανενός.
      Όλοι ξέρουν τους φασίστες στη χώρα μας και θα τους έχουν πάντα σε πολύ χαμηλά ποσοστά γιατί στην Ελλάδα " ποτέ δεν θα περάσει ο φασισμός", είναι η χώρα που γέννησε την δημοκρατία

      Διαγραφή
    2. Φασισμός δεν είναι μόνο η κατοχή, η χούντα και τα όσα έγιναν στο Πολυτεχνείο! Φασισμός είναι και το να θεωρείς ότι πάντα η δική σου άποψη είναι σωστή, μόνο και μόνο επειδή είσαι ( ή προσδιορίζεσαι ) αριστερός!

      Διαγραφή
  2. Ειναι πολυ θλιβερο για καποιον να λεει οτι του λενε να πει να γραφει οτι του λενε να γραψει να ψηφιζει οτι του λενε να ψηφισει κτλ για να ειναι βουλευτης. Να ειναι αβουλος με λιγα λογια. Αυτος εισαι Σηφακη οπως και οι υπολοιποι στο κομμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μη λύση στο όνομα που επιδιώκουν οι διοργανωτές συλατηριων δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον όπως λέτε κ Σηφάκη.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΌ ΣΥΜΦΕΡΩΝ?ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΎΣ Κ.σηφακη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)