Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

«Αγρίεψε» ο καιρός: Ακυρώσεις πτήσεων, βροχές και χιόνια σε όλη τη χώρα (εικόνες)

Ανανέωση
Ταλαιπωρία στη Θεσσαλονίκη από τις ακυρώσεις πτήσεων
Σε «θάλασσα» έχουν μετατραπεί εκτάσεις στο δήμο Φαρκαδόνας Τρικάλων
Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία
«Αγρίεψε» ο καιρός σήμερα Κυριακή με βροχές σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, που κατά τόπους θα είναι πυκνές.
Ταλαιπωρία στη Θεσσαλονίκη από τις ακυρώσεις πτήσεων
Ταλαιπωρία προκάλεσαν στους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν σήμερα προς Θεσσαλονίκη οι ακυρώσεις πτήσεων προς το αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω των χαμηλών νεφώσεων που επικρατούν από το πρωί.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής επικοινωνίας της Fraport, Γιάννης Παπάζογλου, από το πρωί ακυρώθηκαν τρεις πτήσεις από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη καθώς και πτήσεις από Ρόδο, Χανιά, Μυτιλήνη, Καβάλα και Λάρνακα προς Θεσσαλονίκη.
Επίσης, επτά πτήσεις από το εξωτερικό λόγω των καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Καβάλας, ενώ η προσγείωσης μιας πτήσης από το Ντίσελντορφ έγινε στην Αθήνα αντί της Θεσσαλονίκης
«Σήμερα ήταν δύσκολη ημέρα λόγω των καιρικών φαινομένων που επικρατούν από το πρωί. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης επηρεάζεται μόνο στο κομμάτι των αφίξεων από τις καιρικές συνθήκες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο χιονόπτωσης το βράδυ.Το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να το αντιμετωπίσει. Έχουν γίνει και οι απαραίτητες ασκήσεις ετοιμότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης. Οπότε αν το φαινόμενο είναι στο πλαίσιο το οποίο προβλέπεται επιχειρησιακά δεν θα έχουμε κανένα θέμα. Αν ξεφύγει μπορεί και αύριο να έχουμε κάποια θέματα” ανέφερε ο κ Παπάζογλου.
Σε «θάλασσα» έχουν μετατραπεί εκτάσεις στο δήμο Φαρκαδόνας Τρικάλων
Η σημερινή νύχτα θα είναι δύσκολη για τους κατοίκους περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, έχουν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρέμματα, να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο, ρέματα και ποταμοί όπως ο Πηνειός με τους παραποτάμους του να έχουν υπερχειλίσει, ενώ σημειώνονται και κατολισθήσεις.
Ειδικά στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας, ο κάμπος έχει μετατραπεί σε «θάλασσα» από τη μεγάλη συγκέντρωση νερού.
«Θύμωσε» ο Σπερχειός
Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες στη Φθιώτιδα για τον Σπερχειό που για μια ακόμη φορά έχει φουσκώσει μετά τις έντονες βροχές.
Ενδεικτικά η γέφυρα στο Καστρί έκλεισε για μία ακόμη φορά αφού το ποτάμι έφτασε και πάλι τα όρια του αγροτικού δρόμου. Το ποτάμι παρουσιάζεται φουσκωμένο στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς πιο ψηλά η «τροφοδοσία» του από νερό ήταν πιο περιορισμένη, συνέπεια της χιονόπτωσης στον Τυμφρηστό και στα Βαρδούσια.
Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία
Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους οδηγούς για τους δρόμους όπου η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.
Αναλυτικά:
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας:
  • Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από το 94 ο έως το 97 ο χιλιόμετρο,
  • Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Σελίου από το 18 ο χιλιόμετρο,
  • Επαρχιακή Οδό Νάουσας – Σελίου από το 13 ο χιλιόμετρο,
  • Επαρχιακή Οδό Νάουσας – 3/5 Πηγάδια από το 12 ο χιλιόμετρο.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας:
  • Επαρχιακή Οδό Άρνισσας – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το
10 ο χιλιόμετρο και
  • Επαρχιακή Οδό Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το 7 ο χιλιόμετρο.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών:
  • Επαρχιακή Οδό Σερρών – Λαϊλιά (χιονοδρομικό κέντρο) από το 15 ο χιλιόμετρο και
  • από το 15 ο έως το 30 ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σερρών – Άνω Βροντού.
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)