Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης στο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!!!!





Το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης την  Πέμπτη 19 Απρiλίου.

Τον υφυπουργό υποδέχθηκε στα γραφεία του ΙΕΚ, ο διευθυντής Γ. Γιόρτσος και οι συνεργάτες του και τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια των ειδικοτήτων.
Η επίσκεψη ξεκίνησε με συνάντηση εργασίας στα γραφεία διοίκησης του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ όπου παρευρέθηκαν  μεταξ΄ύ άλλων ο βουλευτής  Γιάννης  Σηφάκης αλλά και εκπρόσωποι του Δήμου Αλμωπίας, Δημήτρης  Βέσκος,  Σίμος Σωτηριάδης και Γιώργος Τσιμτσιρίδης.
Ο κ. Γιόρτσος κατέθεσε αιτήματα για τον οργανισμό και σχετικό υπόμνημα και ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το μέγεθος του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, το εύρος δράσεών του και τα υψηλά ποσοστά αποκατάστασης των αποφοίτων του.
Ακολούθησε σύσκεψη δύο περίπου ωρών στην οποία συμμετείχαν όλοι οι διευθυντές των σχολείων Τεχνικής Εκπαίδευσης του συγκροτήματος (ΕΠΑΛ, ΕΚ, ΕΣΠΕΡΙΝΟ), κ. Αστρανίδης, Όρλης, Παπανικολάου αλλά και οι εκπρόσωποι του Δήμου.]
Την σύσκεψη υποστήριξαν γευστικά οι Αρτοζαχαροπλάστες και οι Chef του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ με εντυπωσιακά κεράσματα και επώνυμες ετικέτες ελληνικών οίνων.
Ο υφυπουργός απάντησε στα σχετικά ερωτήματα με θέμα Επαγγελματικά Δικαιώματα, Πλαίσιο Προσόντων, Πιστοποίηση Αποφοίτων αλλά και ολιγομελή τμήματα ενώ ομόφωνα όλες οι συστεγαζόμενες μονάδες κατέθεσαν αίτημα για την κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων που θα εξυπηρετεί τα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος Αριδαίας και που τόσο έχει ανάγκη.
Το Δ. ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ κατέθεσε επίσης προτάσεις τόσο για το Θεσμικό Πλαίσιο της Επαγγελματικής Κατάρτισης, όσο και για τη συλλειτουργία με τις άλλες μονάδες ενώ επαναλήφθηκε το αίτημα για ίδρυση ΣΔΕ στην Αλμωπία, προσπάθεια που από πέρυσι ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.
Ακολούθησε επίσκεψη του υφυπουργού στα Λουτρά, και παράθεση γεύματος .
Το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ εκφράζει την ικανοποίησή του και ευχαριστεί τον υφυπουργό για την επιλογή να επισκεφθεί το ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ κατά την παρουσία του στον Ν. Πέλλας και αναμένει την έμπρακτη στήριξη στα αιτήματα που κατατέθηκαν, κάτι που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίας και την ποιότητα σπουδών ενός ΙΕΚ με το μέγεθος και τις απαιτήσεις αυτές.
Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του Δ. ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Γ . Γιόρτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)